Google Translate har blivit kusligt bra

Om du laddar hem Google Translate kan du nu översätta i realtid mellan huvudspråk. Det hela fungerar kusligt bra och verkligen i realtid. Du måste prova för att förstå hur bra det här är.

Det är sällan jag blir överrumplad av någon teknisk innovation men Google Translate fick mig att häpna lika mycket som när jag först fick prova Google Glas, det är kusligt. Tjänsten har helt enkelt blivit otroligt bra med realtidsöversättningen.

Du talar in ditt ord eller fras och i realtid översätts det med tal till valt språk. Du kan alltså hoppa in i taxin, säga vart du ska i appen och ut kommer exempelvis spanska. Eller be den ryska expediten tala in i appen så får du höra vad hon säger på engelska.

Glasyren på tårtan är att du kan även använda appen i offline-läge när du är utomlands. Du laddar då hem språkpaketet och kan använda det när som helst, var som helst utan internetuppkoppling.

Förutom realtidsöversättning kan du använda kameran och sikta mot en skylt eller text och få upp översättningen i mobilen. Från att du fångar upp bilden i kameran har du översättningen inom en sekund. En helt fantastisk uppdatering.

Än så länge fungerar realtidsöversättningen mellan engelska och franska, tyska, italienska, portugisiska, ryska och spanska.