Google: snabbare mobilannonser ger 200 procent bättre resultat

Google vill verkligen visa för världen att AMP – “Accelerated Mobile Pages” – är ett framgångsrikt koncept. Nu släpper man siffror som visar att de publicister som använder sig av dessa snabbare mobilanpassade sidor får dramatiskt bättre resultat än de som använder sig av äldre teknik.

Sökmotorjätten är inte det enda företaget som arbetar hårt med att satsa på “lättare” mobilsidor, troligtvis som en följd av att det är mobilen som numera är vår främsta väg ut på internet, i varje fall till vardags.

Läs mer: 5 tips som optimerar din sida för Googles nya mobila index

Det är därför intressant att man nu visar så positiva siffror för Googles mobila annonser. Enligt dessa så ökade “clickthrough rates” med 200 procent, “completion rates” med 15 procent och annonsernas prestanda gick upp med 18 procent.

Siffrorna är baserade på de dryga hundratalet publicister som redan använder sig av AMP (bland annat populära Mashable). De presenterades av Eric Shih från Teads, och går att läsa på Google AMP-sida här.

Google har redan tidigare i år rapporterat om att de publicister som använder sig av AMP fått högre engagemangsnivåer och bättre CPM än de som inte deltog i programmet.