Välkommen till Dagens Analys!

Google släpper en app för utvecklare som fungerar i alla Google enheter

Google har idag lanserat en ny prov app som kallas Universal Music Player som fungerar på smartphones, tabletter, Android Auto, Android Wear, och andra Google enheter.

Ordet ”prov” är nyckeln här: Detta är en plattform för utvecklare så att de kan lära sig att utveckla en tjänst som fungerar över flera olika plattformar.

Det är därför som den här appen inte släpps på Google Play. Den finns på GitHub så att utvecklarna kan få tag i källkoden och anpassa sin egen app till den.

phone

Testeversionen använder ett antal nya Android 5.0 Lollipop funktioner, som MediaStyle anmälningar, MediaSession och MediaBrowserService, som gör det lättare att ta fram funktioner för flera enheter med en enda app-version.

watch

Google förklarar de så här: “It is now possible to bring the benefits of your app to your users wherever they happen to be, no matter what device they have near them.”

Om Google lyckas med att få utvecklare att använda denna tjänst, kan de lägga mindre tid på att utveckla appar för fler plattformar och kan vi förvänta oss ännu fler appar. Det är precis vad Google vill, att utvecklare skall ta fram fler appar för Android.

Läs mer på Android Developers Blog

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.