Google satsar stenhårt på lokala tjänster

Google har smyg utvecklat ett system som gör det möjligt att beställa mat direkt från söksidan. Om du söker på en restaurang med din mobil får du nu valet att “beställa” direkt i sökresultatet.

Klickar du på länken får du välja mellan sex olika leveranser. I USA är de Seamless, Grubhub, Eat24, Delivery.com, BeyondMenu och MyPizza.com. Google jobbar för att addera fler partners.

Det här är en klar intressant tjänst som Google nu rullar ut. Inte bara för att det blir enklare att beställa mat utan också för att Google kan bli lokal, på riktigt, i mobilen.

“They are changing the way they deliver Google search results to minimize opportunities to leave, while moving more into the transactional environment,” berättade Mike Blumenthal som jobbar med SEO till The Wall Street Journal.

För Google är det en fin balansgång när de nu börjar lansera lokala tjänster direkt i sökresultaten eftersom flera av deras nya konkurrenter är också stora annonsörer. Exempelvis kommer deras matleveranser att konkurrera med både Seamless och Yelp. Google har idag tjänster för hotell, flyg, shopping och fler lär det bli.

Tjänsten finns inte ännu i Sverige men lär dyka upp inom kort.