Google satsar på hemkörd mat i Indien

Nu kommer det bli mycket lättare för många Indier att beställa hem matläckerheter direkt från deras mobiltelefoner. Nu tänker nämligen sökmotorjätten Google satsa på indisk mat och låta användare beställa via länkar direkt från Google-sökningarna. När kommer detta till Sverige, eller kan jag redan nu beställa hem den Tandoori-kycklingen!?

I ett blogginlägg på Indiska Google så skriver man att “när användare söker efter en närliggande restaurang på sina mobiltelefoner, så kommer de möjligheten att trycka på en “beställningsknapp” och välja sin leveranstjänst som Zomato eller Swiggy”. De sistnämnda är startup-företag specialiserade inom matleveranser via nätet i Indien.

Man kommer också att kunna reservera bord via samma sökning, om man nu hellre vill äta ute.

Läs mer: Nu kan Google tala om för dig när någon pratar om dig på nätet

Google skriver också att man i framtiden kommer utöka med fler samarbetspartners och förbättra tjänstens funktioner, utseende och “känsla”. Indien är en enorm marknad, och en av de snabbast växande ekonomierna i världen. Det är intressant att Google nu ger sig in i matindustrin på riktigt, och det återstår att se när vi får se detta i lika stor utsträckning i Europa eller Norden.