Google rankas som bästa arbetsgivare bland unga

Google står återigen orubbade på förstaplatsen när studenter och akademiker i början av sin karriär, så kallade young professionals, rankar Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Det står klart när Academic Work nu presenterar 2019 års upplaga av Young Professional Attraction Index, YPAI. En nykomling på listan är svenska Oatly som klättrar rakt in på en 11:e plats.

Det är femte året i rad som Academic Work tillsammans med Kantar Sifo genomför undersökningen Young Professional Attraction Index, YPAI. I år har drygt 7 000 studenter och akademiker fått rangordna svenska arbetsgivare utifrån tre kriterier; deras övergripande rykte, deras upplevda framgång samt huruvida de kan tänka sig att arbeta där.

De främsta anledningarna till att vi har lyckats bygga en så stark kultur är att vi från första början insett att rekrytering är bland det viktigaste vi gör och investerar mycket tid och resurser i detta. Andra saker jag vill lyfta är att vi är oerhört transparenta och ger våra anställda en röst och en trygghet att våga prova, utmana och misslyckas, säger Martin Eriksson, Staffing Business Partner på Google.

I årets upplaga hittar vi även en ny svensk raket i livsmedelsföretaget Oatly som klättrar till en 11:e plats.

Vi brinner för hållbarhet, hälsa och transparens. På Oatly har vi jobbat enligt dessa värderingar sedan starten 1994. De delas av våra medarbetare och är väldigt levande i vår vardag och i varje beslut vi fattar. Jag tror att young professionals ser vad Oatly står för, och att det bidragit till vår fina placering i detta index.Vårt uppdrag är att bidra till en positiv och hållbar utveckling av samhället. Oatly befinner sig just nu i en spännande global tillväxtfas, som går i takt med människors ökade insikt om att vi måste ställa om till en mer växtbaserad kost för vår hälsas och för vår planets skull, säger Maria Lindén, HR Manager på Oatly,

TIO I TOPP-LISTAN 2019:

1.  Google 72,4
2. IKEA 66,8
3. Spotify 65,9
4. Microsoft 65,6
5. Apple 64,9
6. Tesla 63,3
7. NASA 63,1
8. Volvo Group 62,3
9. Volvo Car 60
10. Scania 58,8

Hela rapporten YPAI 2019 släpps den 18 september.