Google Project Loon i luften inom ett år

Under konferensen EM Tech förra veckan avslöjade Google att de är snart redo att lansera Google Loon. Projektet som ska skicka upp luftballonger i den södra hemisfären kommer att möjliggöra internetuppkoppling för många utvecklingsländer som idag inte har möjligheten att Googla sig fram i vardagen.

Relaterat: Google investerar miljarder i internetsatelliter

Google har jobbat med Loon sedan år 2011 men först nu berättat öppet om sina planera. Idén med luftballonger är inte så tokig som den låter då de kommer att vara självgående med hjälp av solpaneler samt sväva i en del av atmosfären som gör att de inte krockar med flygplan. För Google är projektet ett sätt att säkra upp att ännu fler människor använder Google. Där det finns människor finns det också företag som är intresserade av att köpa sökord och annonser i syfte att sälja sina produkter och tjänster.

Google förvärvade också Titan Aerospace i april , som utvecklar drönare som kan leverera  Internet och det ryktas om att Google är nära att förvärva Skybox Imaging , som ger högupplösta satellitbilder.