Google på väg att börja med egna chatt-botar

Det tycks som om Google också öppnat för egna chatt-botar, något som exempelvis Facebook verkar hårdlansera (något vi skrivit om på Dagensanalys.se). Microsofts misslyckande med deras rasistiska bot verkar heller inte skrämma sökmotorjätten.

Dessa uppgifter kommer från The Information (betalvägg!), som skriver att “Google i stort sett vill in på bot-skaparmarknaden i större utsträckning än vad många trott, och på ett sätt som liknar Microsofts strategi, och genom att förlita sig på sina styrkor inom artificiell intelligens för att övertyga utvecklare om att de ska använda deras verktyg”.

Chatt-botar har ju blivit det senaste heta, och många har hoppat på tåget, övertygade om att AI i meddelandetjänster ska bli vår nya väg till internets nätverk och information.

Det har ryktats om botar i chatt-appen Hangouts redan för något år sedan, så det är oklart om det stämmer denna gång. Men enligt uppgifterna så ska man presentera chatt-botten under utvecklarkonferensen I/O som drar igång redan ikväll – så vi lär snart få svar.

Läs mer: Googles nya smarta messenger-app ska utmana Facebooks Messenger