Googles nya snyggare och smartare annonser

“Showcase Shopping” – Googles senaste snyggare och smartare annonser lanseras nu inför semestershoppandet. Det nya annonsformatet ska hjälpa konsumenter att hitta vad de söker även om man använder sig av vaga, breda sökord. En annan uppdatering rör smartare rese-annonser.

Enligt Google så skrivs 40 procent av shopping-sökningarna på sökmotorjätten med vara, breda termer – som till exempel “sommarklänning” eller “vardagsrumsmöbler”. Med det nya formatet så kan annonsörer välja att visa bilder i sponsrade sökresultat – och om användare klickar på bilderna så länkas de vidare till information kring produkterna.

Varför just bilder? Jo, enligt Google är använder sig 44 procent av de ovan nämnda konsumenterna av just bilder när de söker efter förslag på nya saker att köpa.’

Läs mer: Nu kan du själv bestämma annonserna på Google

Det nya annonsformatet ska, enligt bland annat Googles egen blogg komma först till dem som har annonskampanjer i USA, Storbritannien och Australien.

Samtidigt med detta så lanserar man nya format för rese-annonser, som ska underlätta sökandet med hjälpt av “smarta filter”. Dessa filter kan användas för att filtrera hotell med hjälp av väldigt avancerade sökord, som till exempel “husdjursvänliga hotell i New York under 800 kronor natten”.

För annonserade hotell så lanserar Google något de kallar “Deal Labels”, så att vi som söker ska hitta extra prisvärda eller billiga hotell lättare. En riktigt cool lösning är att Google ska hjälpa användare att få billigare priser genom tips, som att ändra datum någon dag eller notifikationer kring prisändringar för flygresor.

Och som vanligt så är det mobilt, mobilt, och återigen mobilt som gäller.