Google Now on Tap är sökjättens senaste vapen

Googles senaste version av Android heter 6.0 Marshmallow (mums) och innehåller en hel del uppdateringar. En av dessa heter Google Now on Tap som låter dig få tillgång till Googles vassaste trix och kan bli en riktig kioskvältare.

Google Now on Tap bygger helt och håller på sökjättens kunskaper inom maskininlärning och kontextuell sök. Med dessa båda styrkor kan Google fånga upp dina önskningar i realtid och översätta dem till ren funktionalitet.

nowontap

Om du exempelvis får ett mail där du och dina vänner funderar på att boka en restaurang kan Google Now on Tap omvandla mailet till en bokning i din kalender, en sökning på kartor om var restaurangen ligger och ta fram den meny som serveras. Allt detta gör Google Now on Tap genom att analysera vad som står på din mobilskärm.

Ovan fungerar inte bara med text utan även med bilder där du med enkla kommandon exempelvis kan få fram relaterade bilder som du tittar på just nu i din mobil. Du kan även använda funktionen när du lyssnar på musik och fråga vem som är sångare eller vad bandet heter.

För att komma åt funktionen behöver du bara trycka ned Hem-knappen på din mobil.

> Läs mer här