Google nära att släppa sitt nya VR-headset för Android

Google verkar vara på gång att när som helst släppa sin VR-plattform, kallad Daydream. YouTube-stjärnor och andra utvecklare håller just ni på att rekryteras av Google för att bygga en utförlig katalog av unikt material för plattformen, skriver Bloomberg.

Headsetet har varit på gång ett tag, och det ryktades om att Google skulle ge sig in i VR-racet på riktigt tidigare i våras.

Läs mer: Nu ska Google satsa på virtuell verklighet

I korthet så är Daydream ett Androidbaserad VR-headset, som till skillnad från tidigare Google Cardboard ska vara mycket mer avancerat, och begränsat till utvalda smartphonemodeller. Man kommer också att ha en liten handkontroll för rörelse, som kommer att ingå i headsetet.

Det är redan känt att videotjänsterna Hulu och IMAX kommer vara med i projektet, såväl som stora spelutvecklaren Ubisoft. Google sägs också spendera “stora sexsiffriga belopp” på spel, och mindre summor på filmer gjorda med hjälp av Googles egna 360graders-videoplattfrom Jump.

I övrigt så är detaljerna rätt vaga kring exakt släppdatum, men Google har tidigare sagt att man siktar på hösten i år, så det kan röra sig om veckor. Det kommer att vara intressant att se om man kan göra något som saknas just nu – cool VR-teknologi som man faktiskt kan ha råd med.