Google maps visar klimatförändringarna

Google Street View är inte bara bra för att spana på hur gamla klasskompisar bor. I samband med att världens ledare samlas i Paris för klimatkonferens så visar Google på hur klimatförändringarna påverkat djur och natur världen över.

Man kan zooma in och se förvirrade isbjörnar som letar efter is i Hudson Bay eller döende bokträd i Kalifornien. Det går också att spana in de vackra vyerna i Amazonas regnskogar, för att se vad som kan försvinna om vi inte gör något åt saken innan det är försent.

Läs mer: Google lägger i en växel till inom 360-graders fotografering – Köper startup-bolaget Digisfera

Dessa bilder är tagna i otillgängliga marker där vanliga Google-bilar inte kan komma fram – istället har man använt Street View Trekker. Detta är en av de nya 360-graders kamerorna som satts i en speciell ryggsäck.

Just dessa bilder är tagna av ideella organisationer som vill visa på klimatförändringarnas påverkan på vår omvärld. Google lånar ut sin kamera-ryggsäck gratis till dessa organisationer inom ramen för sitt Trekker Loan Program.

I en del av sitt engagemang för att kombinera Street View och miljötänk kommer även Googlebilarna i Kalifornien att utrustas med sensorer för att känna luftföroreningar. Tanken med detta pilotprojekt är att vetenskapsmän, affärsidkare och politiker ska kunna ta hjälp av Street View när de ska ta beslut som kan påverka miljö och klimat.