Google lanserar nya uppdateringar i sin marknadsundersökningstjänst

Google lanserar några avgörande ändringar i den fyra år gamla undersökningstjänsten Google Consumer Surveys. Man kommer bland annat att förbättra designen, och integrera delar av tjänsten i plattformen Analytics 360.

Läs mer: Googles undersökningstjänst paras ihop med Marketsight

Verktyget komma nu delas i två delar, där en (under det nya namnet Google Surveys 360)  kommer sikta på marknadsförare på företagsnivå och alltså integreras i Google Analytics 360. Det ska nu bli lätt för marknadsförare att “skapa en undersökning, hitta en specifik målgrupp, och generera statistiskt signifikanta resultat – på bara några dagar”, skriver Google själva i sitt blogginlägg.

Google lovar att man ska kunna nå över 10 miljoner paneldeltagare, och man ska också erbjuda en helt ny uppsättning av datamätningar och insikter. Användarna ska också kunna ta del av historiken av undersökningar som skapats på plattformen, och som går tillbaka hela vägen till 2012.

Den som blir kvar av Google Consumer Surveys byter namn till enbart “Google Surveys”, och bli en del av webbsidan Google Analytics. Enligt MarketingLand så ska man i mail till existerande användare lova att den nya versionen av tjänsten ska få “en ny look och känsla”.

Data och insikter är i stort sett en förutsättning för att ta reda på hur man ska annonsera, och hur annonskampanjen redan gått. Googles nya uppdatering ämnar troligtvis till att stärka företagets konkurrenskraft gentemot både tredjepartsföretag, som den stora motståndaren Facebook.