Google lanserar Hangouts Meet för enklare videomöten

Google lanserar Hangouts Meet, en samling hårdvaruprodukter för att hålla möten på distans.
Hårdvaran Hangouts Meet består av fyra komponenter: en styrenhet för pekskärmar, en mikrofon-/högtalarenhet, en 4K Ultra HD-kamera och en ASUS Chromebox.
Styrenheten och dess gränssnitt för pekskärmar gör det möjligt att gå in i ett möte direkt från en schemalagd händelse i Kalender, eller visa mötesdetaljer med ett enda klick. Det är enkelt att lyfta fram eller stänga av ljudet från mötesdeltagare, samt styra kameran, vilket gör det enkelt att hantera möten. Du kan också lägga till deltagare med telefonfunktionen och presentera från en bärbar dator via HDMI. G Suite Enterprise Edition-kunder kan spela in mötet på Drive.
Mikrofon-/högtalarenheten är designad av Google och eliminerar eko och bakgrundsbrus och ger ett skarpt och tydligt ljud. Upp till fem enheter kan kopplas samman med en och samma kabel, vilket ger täckning i större rum utan att bordet täcks av sladdar.
Ultra HD-kameran har en 4K-sensor och en 120-graders synvinkel. Varje kamerakomponent är finjusterad för att göra möten mer personliga och för att undvika distraktioner. Kameran använder maskininlärning för att enkelt identifiera mötesdeltagare och automatiskt beskära och zooma in på den som pratar.
Hangouts Meet-hårdvaran är det senaste tillägget i Googles satsning på enklare videomöten. De nyligen lanserade tjänsterna Hangouts Meet, en utökad version av Google Hangouts som är särskilt framtagen för företag, och Jamboard, som gör det enkelt att integrera kreativa idéer direkt i möten. Kombinerat med Google Kalender och Drive är det nu möjligt att samarbeta med kollegor och arbetsgrupper oavsett var i världen.
 
Hårdvarukitet kostar 1 999 USD och finns tillgängligt i Sverige från och med nu.