Google investerar i ny spårningsmetod från TypingDNA

TypingDNA är en startup från Rumänien som tagit fram en metod för att spåra användare baserat på hur de skriver, både i mobilen och på sin desktop.

Senaste investeringen i bolaget kommer från Gradient Ventures vilken är Googles AI-fokuserade investmentgrupp.

För att kunna spåra användarna använder TypingDNA artificiell intelligens som kan analysera exakt hur varje tangent på tangentbordet trycks ned och hur länge. Informationen skapar ett tumavtryck, eller skriv-DNA, som identifierar olika användare. Bolaget hävdar att deras metod är mellan 99 procent till 99,9% procent säker. Enligt bolaget är det mycket enklare att identifiera användare i mobilen då de har fler sensorer att gå på i dessa enheter.

TypingDNA har idag kunder som banker, ekonomiappar, regeringar och fler där tekniken används för att upptäcka oegentligheter och bedrägerier.

Så kakor eller fingerprinting i all ära, men när man kan gå efter hur användarna faktiskt skriver så har man nått en helt ny nivå.

Vi som skriver här heter Karlssons Textbyrå. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ert företag.

Behöver du content eller hjälp med att skriva texter? Vi på Karlssons Textbyrå kan hjälpa dig. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ditt företag.