Google i förarsätet när det kommer till ditt nya smarta hem

Med hjälp av Google Now kommer husägare snart att kunna prata med en Nest Learning Termostat och få automatiskt perfekt inställning på inomhustemperaturen. Nest lär sig hur du vill ha det, när du vill ha det, och det är bara början. Google har som ambition att automatisera ditt hem, lära sig hur du lever och med den informationen kunna ge dig ännu mer relevanta annonser. Allt som Google gör ska resultera i fler och bättre annonser.

De analys- och undersökningsföretag som förstår potentialen i Googles arbete med smarta-hem kommer att bli framtidens vinnare. Den data som sparas över hur vi lever våra liv i hem kommer att bli guldgruvan som annonsörer och marknadsförare vill ha. Google har självklart också förstått detta och kommer att bevaka sina guldgruva hårt, men de kommer att behöva tredjepartslösningar för att verkligen få ut maximal effekt från sina insikter.

Google vill se till att Nest Learning Termostat blir kärnan av ditt smarta hem. Med “Fungerar med Nest” utvecklarprogram, kommer bilar, tekniska tillbehör och universalfjärrkontroller arbeta med Termostat.

Nest Matt Rogers säger att tanken bakom detta system är att bygga praktiska och smidiga lösningar till de olika problem man kan ha i hemmet, och för att sälja fler Nest-prylar samtidigt.

Enligt Google är smarta hem-tanken för splittrad. Allt från smarta lampor till webb-anslutna termostater styrs med en separat app och lever i sin egen värld. Flera företag har försökt föra samman varumärken och världarna, men det kräver ännu fler prylar och en annan app, vilket därmed förvärrar problemet. Med “Fungerar med Nest” programmet, är plötsligt problemen borta.

Programmet drivs av sensorerna inom Nest produkter. Produktens rörelsedetektion och maskininlärning är alla tillverkade för att användas av andra tillbehör utan komplikationer.

Några av de mest populära företag inom smarta hem har anslutit sig till  “Fungerar med Nest”-programmet. Dessa inkluderar LIFX, Logitech, Chamberlain och till och med Whirlpool. Med Whirlpool, när Nest Termostat märker att husägaren är borta, kommer en ansluten torktumlare byta till ”Fläkt Fresh” läge så torkcykeln inte slutar tidigt och i stället fortsätter att gå så kläder förblir skrynkelfria. Med LIFX kan web-anslutna lampor blinka rött om ett Nest Skydda meddelar förhöjda CO2-nivåer eller tänder glödlampor för att påpeka att någon är i hemmet.

Google har också fått hjälp av IFTTT (alarmbevakning) så husägaren kan programmera smarta kopplingar mellan Nest Skydd och Termostat. Till exempel med IFTTT, kan husägare programmera “Om mitt Nest Skydd upptäcker rök, ska ett SMS skickas till mina grannar” eller “Om en Nest Termostat vrids till 30 grader när luftkonditioneringen är påslagen, skickas en tweet till dig.”

Mercedes är också en del av programmet och vissa modeller kan kommunicer med en ansluten Nest Learning Termostat när föraren kommer hem och aktivera värme eller kyla i exakt rätt ögonblick.

Någon gång i höst, kommer Google Nu att bli “Works with Nest”-certifierat, vilket innebär att Android-användare kan ge kommandon till sina termostater från var som helst.

Google arbetade också med Jawbone för att binda Jawbone UP Sömnläsare i Nest Learning Termostats ekosystem.
“Att integrera med Nest är lysande för våra användare eftersom det skapar en sömlös upplevelse för våra användare”, berättar Jawbones Jim Godfrey från Jawbone.

För Jawbone, passar “Fungerar med Nest” Programmet i deras vision för den ”perfekta sömnen”. Genom att trycka på UP:s enda knapp, kan en Jawbone UP bärare aktivera Sleep Tracker samtidigt som Nest justera klimatet till nattläge. Likaså när bäraren vaknar, kommer ett enda tryck ändra UP:s läge och då växlar Nest till den inlagda inställningen för dagtid.

Flera viktiga system är för tillfället frånvarande från programmet som Philips Hue smarta glödlampor, smarta knappar från Lutron med flera. Dessa system är för närvarande i värvning med Winks smarta hem-plattform.

Dropcam kommer troligen anta “Fungerar med Nest” certifiering eftersom produkten snart kommer att vara under Nest ägo, efter uppköp. Google är inte ensamma i sin strävan om att förena de smarta-hem-funktionerna. Innovationsledande Quirky har nyligen lanserat sin stragegi, som är slående lik “Fungerar med Nest.” Under namnet  “Wink”, integrerar plattformen olika smarta föremål i ett ekosystem. Quirky har radat upp 15 företag som kommer att erbjuda nästan 60 Wink-aktiverade produkter från och med juli månad, inklusive GE, Honeywell och Philips samt startupföretag som Rachio.

Googles $ 3,2 miljarders köp av Nest slungade Googles smarta-hem ambitioner före Apple, som just gått ut med sin smarta-hem lösning som kallas HomeKit. Som Matthew Panzarino förklarade efter sitt tillkännagivande tidigare denna månad, låter HomeKit en utvecklare att använda en enkel uppsättning kontroller för att växla tillstånden för enheterna eller skicka kommandon till dem. HomeKit är den andliga följeslagaren till Apples Bluetooth direkt och multi-peer-ramverk.

Det är en kraftfull plattform som har mycket potential, kanske ännu mer än Google. HomeKit är dock fortfarande i sin uppstartsfas och kommer därför hamna flera steg bakom Wink och ”Fungerar med Nest”.

Till och med en organisation så djärv som Google kommer inte att kunna göra alla komponenter i ett smart hem. Ändå är Nest certifieringsprogram det näst bästa som om det marknadsförs korrekt av Google och dess “Fungerar med Nest” partner, kan leda till en bred användning av de produkter de gör. Google är alltså i förarsätet när det kommer till smarta-hem.