Google Drive har en miljard användare

Om du tror att Google tjänar mest på Sök så har du fel. Även deras molntjänster drar in jättesummor till bolaget. Bara se på Google Drive som nu stoltserar med en miljard användare.

Att jättarna bara blir större och större ser vi på att deras kringtjänster börjar bli giganter på marknader som tidigare var andras.

Google Drive som funnits i knappa 6 år har idag hela 1 miljard användare. En otrolig siffra med tanke på att vi för inte så länge sedan tyckte att våra egna hårddiskar var det viktigaste vi hade. Idag loggar man bara in på Drive och där har man allt från bilkontraktet till bilderna på barnen, i säkert förvar någonstans i världen.

För Google börjar 1 miljard användare bli vardag. Detta är deras åttonde tjänst som når över 1 miljard. Andra tjänster inkluderar Gmail, Chrome, Google Maps och förra året firade Android 2 miljarder aktiva användare.

Där det finns användare finns det pengar att tjäna. Den kreativa entreprenören kan säkert komma på finurliga kringtjänster till Drive som kan locka användare.