Google bygger jättetält i Silicon Valley

Google fick just expansionen av sitt campus godkänt av Mountain Views kommunfullmäktige. Den nya designen väcker uppmärksamhet och jämförs med såväl Apple Park som Facebooks nya huvudkontor.
Det 75.000 kvm stora området kommer att bestå av flera olika byggnader, alla inhysta under det jättelika tält som kommer utgöra ”Google Charleston East”. Tältet i sig kommer att släppa igenom solljus, samtidigt som det kommer vara världens största solcellspark och kommer generera elektricitet till byggnaderna under.
Byggnaden ser på de bilder som Google släppt mer ut som en jättestor marängpaj än som ett tält, men liknelsen är ändå slående. Dock har Google aldrig tidigare fokuserat på byggnadernas utseende, så det nya beteendet är anmärkningsvärt. Jämförelser har redan gjorts med Apple Parks rymdskeppsliknande byggnad, samt Facebooks nya högkvarter som designats av Frank Gehry. Det verkar med andra ord vara en ny trend att byggnaderna för Silicon Valley-företag behöver väcka uppmärksamhet i sig.
Beslutet fattades av en enhällig församling i Mountain Views kommunfullmäktige. Faktum är att inte en enda negativ kommentar fälldes om det nya bygget, något som CBS fann intressant. ”Antingen har Google fått jackpott, eller så böjer sig Mountain View för vadhelst Google vill göra” rapporterar de.
Nedan följer de bilder som Google skickat in tillsammans med arkitektritningarna:
Google canopy 2 Google canopy 3 Google canopy 4 Google canopy 5 Google canopy 6 Google canopy 7 Google canopy 8