Google börjar konkurrera med LinkedIn

Googles nya tjänst för jobbannonser heter Google Hire, och är en seriös utmanare till LinkedIn, förutsatt att tjänsten erbjuder tillräcklig funktionalitet.
Du kan redan idag besöka sajten, men det går inte att logga in. Google har även varit sparsamma med information kring vad tjänsten kommer att innebära, men bekräftar att det kommer underlätta rekryteringen för företag. En av funktionerna de nämnt har varit att kunna ta emot ansökningar online, vilket i dagens läge knappast kan ses som en revolutionerande tjänst.
Spekulationerna är därför många, men givet att rätt funktionalitet erbjuds på Google Hire, kan det bli en verklig utmanare till LinkedIn. Dock har Google inte gått ut med information om när tjänsten kommer att gå live, så vi får vänta ännu ett tag innan spekulationerna bekräftas eller visar sig vara felaktiga.
Läs även: Över 1.000 företag har redan hoppat på Facebook Workplace
Facebooks tidigare försök att utmana yrkesnätverket genom Facebook at Work gick ju inte riktigt som planerat, även om Facebook Workplace i höstas meddelade att de hade över 1.000 företag som skapat ett samarbete. Så frågan är hur Googles försök kommer att gå. Dock fyller kanske Google Hire en annan funktion, då namnet antyder att fokus ligger mer på själva rekryteringen än att administrera personalen. Vem vet, det kanske snarare blir ett komplement än en konkurrent till LinkedIn?