Google avbryter samarbete med AdBlocks partner

Bara någon dag efter att reklamblockeraren AdBlock annonserat sin plattform för vitlistade “snälla” annonser (Acceptable Ads) tillsammans med företaget ComboTag så börjar det storma kring tjänsten. Nu avbryter sökmotorjätten Google sitt samarbete med ComboTag, för att inte på något sätt förknippas med Eyeo, företaget bakom AdBlock.

Detta abrupta slut på samarbetet kommer som en följd av att AdBlock lär ha påstått den nya annonsplattformen skulle ta det av Googles DoubleClick-annonsnätverk för att hitta “vitlistade” annonser.

Googles annonsansvarige chef, Sridhar Ramaswamy, kommenterade genast detta med att understryka att man “inte har något som helst samarbete med Eyeo kring detta”.

Han fortsatte med att säga att man nu ska “avsluta vårt samarbete med ComboTag, som är mellanhanden som Eyeo jobbar med. I allt detta så understryker detta vår – och min – övertygelse om att problemets kärna ligget i behovet av en annonsstandard som hela industrin kan stödja”, sade Ramaswamy till en samlad reporterkår.

Utöver Google så har även andra företag reagerat på den nya annonstjänsten, som en del menar innebär att Eyeo går från att blockera reklam till att sälja annonser. Även AppNexus påstås nu ha avbrutit sitt samarbete med Eyeo på grund av samma orsaker.

Men som vi sett från den dagsfärska intervjun med Eyeos VD som gjorts här på Dagensanalys så är det inte fullt så enkelt som det låter. Kolla in den själv nedan och bilda dig en egen uppfattning!

Läs mer: Adblock Plus in the corner forcing them to reveal all