GoDaddy flyger fram på börsen

Världskända webbhotellet GoDaddy har haft en stark start på börsen. Aktien som introducerades till ett värde av 20 dollar har redan gått upp till 26 dollar och kurvan pekar åt rätt håll.

Börsintroduktionen som planerar att sälja 23 miljoner aktier har resulterat i 460 miljoner nya dollar för GoDaddy. Aktien introducerades till 20 dollar och efter första dagens slut låg den på 26 dollar. Än så länge ser det bra ut för företaget som är värderad till 6,3 miljarder dollar på New York Stock Exchange (NYSE).

GoDaddy har idag runt 12,7 miljoner kunder som köper allt från domänregistreringar till serverutrymme för sina webbplatser. De flesta av kunderna är små till mellanstora företag. Omsättningen förra året landade på nära 1,4 miljarder dollar men en förlust om 143 miljoner. Trots förlusten tror marknaden på GoDaddy som försöker differentiera sin produktportfölj med e-handelstjänster och mobilanpassning.

GoDaddy har verkligen fått ett ‘golden moment’ på börsen. Nu är det upp till företaget att vända förlusten till vinst och visa marknaden att de satsat rätt.

Aktien säljs under ticker GDDY.