Gmailify – så kan man använda sig av Gmails bästa funktioner på andra mailkonton

Om man vill ha Gmails sökfunktioner, dess sätt integrera hotellbokningar och organisera inkorgen men vill behålla sin gamla hotmailadress så kan man göra det. Intressant nog så lanserar Google denna nya funktion – Gmailify – samtidigt som Microsofts Outlook.com börjar lanseras på allvar.

Sedan något år tillbaka kan man förvisso kolla och svara på mail från andra konton via sitt Gmail (i Androidappen), men detta är ett steg längre.

Den nya Gmailify kommer även att låta dig hantera andra konton som om de låg på Googles egna servar. På så sätt kan man dra nytta från skräppostfilter och andra funktioner unika för Gmail – som organisering i kategorier, eller bara sådant som sökfunktionen som ska låta dig söka igenom alla dina konton på en gång. Praktiskt värre!

Läs mer: Gmail skryter med en miljard användare i månaden

En annan användbar konsekvens av Gmailify (säg det snabbt fler gånger!) är rese- och hotellbokningar gjorda via andra mailkonton nu automatiskt kommer att dyka upp på Google Now.

För att koppla dina övriga konton till Gmail måste man öppna appen, gå in på inställningar och “länka konto”. Logga sedan in på de konton du vill ha med och tryck igång den nya funktionen – kolla upp Googles egen bloggpost om ämnet här, om det råder otydligheter. Detta måste man göra oavsett om man redan kollar på andra mailkonton från sitt Gmail eller inte.

Nu är detta inte enbart ett snäll drag från Google för oss användare. Det råder en hårdnande kamp om din mejl på nätet, främst mellan Microsofts Outlook, Yahoo och just Googles Gmail. Både Outlook och Yahoo har sedan några månader tillbaka möjligheter för sina användare att koppla sina Gmailkonton till respektive appar. Outlook.com har dessutom ett verktyg som ska underlätta övergången från Gmail till deras egen tjänst.

Outlook.com nyste version har just lämnat testfasen, och lanseras snart världen över (med början i USA). Det kan vara en slump att Gmailify lanserades samma dag – eller inte. I vilket fall så fungerar Gmails nya funktion för närvarande bara för de med konton i Yahoo och Microsofts Hotmail/Outlook, men fler mailtjänster lär tillkomma.