GfK tappar försäljning och comScore slängs snart ut från börsen

För vissa företag går det bättre än andra. GfK tuffar på men tappar en del försäljning och måste börja tänka om. Samtidigt har comScore det kritiskt då de är på väg att bli utslängda från börsen.

Först om GfKs problem

GfK tappar hela 7,4 procent i försäljning för området Consumer Experiences. Ett område som man gjort satsningar i. En solglimt är istället området Consumer Choices som ökar med 5,4 procent. Totalt sätt minskar den organiska försäljningen med 1,7 procent. Om du vill gräva dig ned mer i detta ska du klicka här.

Gerhard Hausruckinger, som sitter i Gfks styrelse förklarar läget med att “In order to improve GfK’s performance and to successfully position the company on the market over the long term, we will consistently pursue the measures we have already begun implementing’. However market conditions ‘remain challenging’ for the group”.

Sen då om katastrofläget för comScore

För tillfället har comScore fått en förlängning av Nasdaq som är på väg att kasta ut comScore från sin börs. Det tog mätföretaget nämligen sex månader innan man kunde producera resultaten från utredningen kring ”ogentligheter” i bokföringen. Resultaten är inte bra – och nu bör man ”inte längre lita” på de senaste tre årens finansiella resultat.

Orsaken till detta ska vara den felaktiga inkluderingen av icke-monetära transaktioner som höjde intäktssiffrorna och andra värden. I stort sett så har man använt sig av data som utbytts med andra företag för att piffa till bokföringen.

Nasdaq har varnat comScore flera gånger och nu förlängt tidsfristen till den 23 februari nästa år. Om man inte har ordning på bokföringen åker comScore ut ur börsen. Dags att köpa eller sälja? Du får avgöra.