Gfk tänker inte vika sig för Nielsen och comScore

GfK satsar stenhårt på att vara med i tävlingen om att fånga annonsörernas uppmärksamhet. Tyska undersökningsjätten har proklamerat att de nu har alla pusselbitar på plats för crossmedia-mätningar.

GfK säger att de kan idag utvärdera annonser över all media inklusive på Brand Impact nivå. Det innebär att de kan mäta den faktiska exponeringen av en annons på individnivå över flera olika enheter och olika ekosystem. Detta görs bland annat i samarbete med Facebook.

Vad det mynnar ut i är att de exempelvis kan följa en konsument på mobila webben och i appar på flera olika enheter för att leverera resultat som berör annonseffektivitet, kreativa och generella kampanjmål.

“This time last year I was presenting at conferences and telling clients that the big issue in mobile advertising was that we couldn’t evaluate ads properly – despite there being so much data around – mainly because of privacy and technology challenges. We are now able to bring cross-media clarity while fully adhering to privacy guidelines and laws,” säger Arno Hummerston som är Global Director för Digital Market Intelligence på Gfk.