GfK avfärdar rykten kring försäljning

Det har ryktats om den kommande försäljning av det tyska mätföretaget GfK – en jätte som under det senaste året haft en del trubbel. Men nu tillbakavisas uppgifterna från GfK’s huvudägare, GfK Verein.

Uppgifterna kring försäljning – som vi skrivit om även här på Dagensanalys.se – kommer ursprungligen från tyska veckomagasinet WirtschaftsWoche.

Läs mer: Marknadsundersökningsjätten GfK överväger försäljning av företaget

Några av orsakerna som man då pekade på var förra VD:n avgång nyligen, kraftiga ommöbleringar i styrelsen, rättsmål mot ännu tidigare CEO’s och inte minst svikande resultat för årets första sex månader. Detta skulle alltså förklara varför man nu skulle söka nya ägare, något som sägs ha intresserat sådana branschjättar som Nielsen och Kantar.

Men huvudägaren GfK Verein förnekar detta. Ordförande Hubert Weiler har uttalat sig och tydligt sagt att styrelsen inte godkänt några planer för att sälja av deras 56,5 procent stora aktieinnehav – och “kommer inte göra det”.

GfK Verein står bakom GfK i ett långsiktligt perspektiv, och kommer göra allt möjligt för att se till att företaget åter ska fortsätta på en stadig framgångsrik väg”, tillade Weiler.