Gångna veckans guldkorn på Dagensanalys.se

Helgen har passerat med raketfart, och nu är det dags att börja på en ny vecka! Ett tips är att ägna måndagslunchen åt en sammanfattning av den gångna veckans bästa nyheter på Dagensanalys.se. Vad tycks om ämnen som julhandel, Black Friday, onlineannonsering och… plastklumpar mot mobilberoende.

Nu är det definitivt dags att förbereda sig för årets julhandel, både för konsumenterna men såklart även för företag och annonsörer. Numera handlar väldigt många online – men vad är för upplevelse man helst vill få när man shoppar på nätet? Vi presenterade en intressant och pedagogisk sammanställning åt er kring just detta ämne. Fri frakt och bra kundservice är några av de saker man bör tänka på.

Detta leder såklart till den stora frågan – årets julklapp 2016. Mot slutet av denna vecka bör vi veta helt säkert, men för den som är nyfiken så kan man kolla in Christer Petterssons artikel där några av de riktiga högoddsarna rankas. I samma veva påminns vi om att årets julhandel beräknas slå rekord!

På tal om handel och rekord – den 25 november är det dags för Black Friday, en amerikansk företeelse som även börjat dyka upp i vårt Sverige. Men vad är det man bör tänka på som E-handlare kring denna och andra storhelger? Läs denna artikel för att få några matnyttiga tips, och maximera dina försäljningssiffror.

Ska man maximera vinst när det kommer till annonsering så bör man verkligen läsa tipsen från AdWords-experten Karl Lindberg. Denna Google-tjänst ger marknadsförare stora möjligheter att nå till rätt målgrupper på ett enkelt sätt. Läs på – det kan mycket väl löna sig!

När vi så ända talar om framgångsrika kampanjer så kan vi avsluta med The NoPhone – mobilen som inte är en mobil, och som ska hjälpa oss bli av med mobilberoendet. Både en kommentar över smartphoneberoendet, ett skämt och en seriös produkt i ett; det är kanske det bästa sättet att beskriva den fyrkantiga plastklump som nått stor framgång världen över. Den kreativa tillverkarkarens har även en uppföljare, NoPhone Air. Den är just det – luft, alltså.

Så håll till godo med tipsen ovan, och stanna gärna kvar på Dagensanalys.se en stund till – vi levererar spännande nyheter från den digitala världen varje dag!