Gamla jättar fortsätter att sno från Snapchat – nu med livevideo i Facebook Messenger

Att ta en idé från den allt populärare sociala fotoappen Snapchat verkar vara en populär sak att göra bland jättar som Facebook eller Twitter. Nu kommer den förstnämnda att introducera möjligheten att sända live-videos direkt från meddelandetjänsten Messenger – i en funktion rätt lik Snapchats videofunktion i direktmeddelanden.

Nu är det förstås inget unikt med att lägga till möjligheten för videoströmning direkt från textmeddelanden. Facebook Messenger har sedan något år tillbaka faktiskt haft en sådan möjlighet, men nu vill man öka videoanvändandet bland användarna.

Läs mer: Snart kommer Messenger-botarna att sända dig annonser

För att göra detta så har man alltså implementerat en ny funktion till tjänsten som ska göra det ännu enklare. Nu kan man ha ett livesamtal direkt från chattappens fönster. I blogginlägget där man presenterar tjänsten skriver Facebook att “Instant Video” som tjänsten heter “speglar videons breda användningsmöjligheter – vi förväntar oss att ha möjligheten att [videochatta] i realtid, hela tiden”.

Om man nu verkligen vill använda video eller inte är kanske inte helt garanterat – trots 1980talets visioner om videotelefoner så verkar det hela inte riktigt slagit igenom. Men om man nu vill detta så behöver man den senaste versionen av Messenger (uppdateringen finns för både iOS och Android) och trycka på videoikonen i översta högra hörnet.

Ljudet är avstängt hos mottagaren, och måste slås på om man vill prata på det sättet. Rätt praktiskt om man videosänder från, säg, ett dansgolv. Om man nu skulle få för sig att göra det. Videofunktionen fungerar också bara om båda parter har chattfönstret öppet.