Gameloft väljer PubMatic för att öka programmatisk reklam i appar

Ad tech-bolaget PubMatic inleder ett samarbete med spelutvecklaren Gameloft. Samarbetet innebär att annonsörer, via PubMatic, nu får tillgång Gamelofts engagerade premium-målgrupper.

Dagens konsumenter föredrar att nå information, kontakta varandra och genomföra transaktioner via appar. Appar är därför ett viktigt sätt för annonsörer att nå och interagera med stora målgrupper.

John-Paul Burke, ansvarig för Storbritannien, Irland och Norden på Gameloft, säger:

Vi har valt att jobba med PubMatic eftersom de ligger i täten när de gäller in-app. De har verkligen puschat för alla fördelar med in-app till sina kunder. Appar gör att varumärken kommer närmare sina användare. De erbjuder dessutom storskalighet och möjligheten att nå mottagare som är mer avslappnade. Annonser, särskilt i spelappar, kan dessutom byggas in i själva upplevelsen; det går att göra dem mer skräddarsydda, effektiva och därmed mindre påträngande än i andra kanaler.

Ny forskning, framtagen av Forrester Consulting på uppdrag av PubMatic, understryker att majoriteten av annonsörers digitala budget nu läggs mobila kanaler. Medieköpare planerar eftersom de levererar bättre kundengagemang och tydligare målgruppsinriktning.

Jonas Söderqvist, Nordeuropachef på PubMatic kommenterar:

Det är fantastiskt rolig att få arbeta med Gameloft, en verkligt global ledare inom mobilspel, och vi ser fram emot att förverkliga möjligheterna med in-app-annonsering. PubMatic arbetar för att göra det enklare för publicister att programmatiskt generera intäkter från sitt innehåll. Vår lansering av OpenBid nyligen gör att de de kan öka efterfrågan och ta större delar av varumärkens budget, samtidigt som det ger annonsörer tillgång till in-app-möjligheter av hög kvalitet.