Fyra myter om videomarknadsföring i sociala medier

Att video inom social medier är här för att stanna råder det inga tvivel om. Vårt videotittande på Instagram har ökat med 80 procent jämfört med förra året och YouTube når fler människor mellan 18-49 år än någon annan tv-kanal – och detta är endast i deras mobilkanal. Enligt Cisco kommer video att stå för 82 procent av all internettrafik år 2021.
Marketing Land har sammanställt fyra vanliga myter kring videomarknadsföring på sociala medier:
Myt 1 – Bra video kräver egen produktion och professionell editering
Många företag avstår idag från att satsa på video då de tror att det kräver egen produktion och dyr utrustning. Men idag finns det gott om bra plattformar för att göra allt själv utan gigantiska investeringar.
Myt 2 – Videoformatet för mobilen måste vara vertikalt
Marknadsförare har länge trott att användarna endast vill se videoklipp som har ett vertikalt format. Det visar sig dock att videor som är fyrkantiga ger högre engagemang på sociala medier, oavsett enhet som används.
Myt 3 – YouTube är död
Med ständigt nya videodelningsplattformar, som exempelvis Facebook, Twitch, Instagram, Vimeo och Snapchat, är det lätt att tro att YouTube haft sina bästa dagar. Men enligt comScore har YouTube 150 miljoner unika tittare per månad, jämfört med Facebooks 94,6 miljoner, och visar därmed att de fortfarande är den mest populära videokanalen.
Myt 4 – Videor ska aldrig vara längre än 3 minuter 
En vanlig ‘sanning’ är att videoklipp på sociala medier måste vara korta. Men det finns även utrymme för längre innehåll. Kort sagt – din video bör vara så lång den måste vara. Lägg istället fokus på att leverera värdefullt innehåll.
Ifall du vill läsa mer om dessa fyra myter – klicka här.