Fujitsu väljer Box för att stärka samarbetet på sin interna globala kommunikationsplattform

Fujitsu väljer molnlagringsföretaget Box för att förbättra samarbetet mellan personal, kunder och leverantörer på företagets interna kommunikationsplattform.

Målet är såväl att öka effektiviteten i globala projekt, som att öka datasäkerheten vid filöverföringar mellan flera olika personer och länder.

Fujitsus interna plattform, som är byggd på Microsoft Office 365, kommer nu att kompletteras med Box lösning som bland annat kommer underlätta fildelning och samtidigt se till att alla anställda har tillgång till rätt version av en fil vid varje givet tillfälle. Fujitsus Executive CIO Masayoshi Matsumoto säger i ett pressmeddelande att de vill ”förbättra samarbetet mellan anställda, närstående företag, kunder och partner i en snabbt föränderlig kommunikations- och affärsmiljö”.

Utöver fildelningsmöjligheterna innebär det även en ökad datasäkerhet, då Box uppfyller flera internationella standarder för datasäkerhet, bland annat SSAE 16 Type II, ISO27001/27018 och FedRAMP. Det kommer även ta bort behovet av att maila filer mellan olika personer, för att istället dela Box-länkar och på så sätt minska risken för att data hamnar i fel händer.

Box, som enkelt sett är den företagsanpassade varianten av Dropbox, har på senare år rönt att mer uppmärksamhet i och med arbeten tillsammans med bland annat flera stora universitet och högskolor, samt stora företag såsom AstraZeneca och General Electric. Totalt används tjänsten av 82.000 företag och organisationer världen över, och nu läggs alltså Fujitsu till den redan namnkunniga skaran av användare.