Fredrik Lauve blir ny VD på Aloud – Sveriges ledande skapare av smarta hem

Företaget Aloud har gjort sig känt för sina innovativa tekniklösningar för såväl smarta hem som offentliga miljöer. Nu satsar de på ytterligare expansion genom nye VDn Fredrik Lauve, och även en stärkt säljorganisation.

Aloud har jobbat med ljusdesign och ljusstyrning i över 10 år, och har skapat belysningar för bland annat arkitektur, inredning och konst. Deras Audio & Video-system, används för att inreda rum med såväl ljus som ljud, och kan även integreras med avancerade säkerhetssystem för att skapa ökad trygghet.

Nu lämnar grundaren Dennis Lundell över ledarrollen till företagets tidigare CFO Fredrik Lauve. Lundell kommer finnas kvar och jobba med att utveckla företagets säljorganisation för att driva på såväl tillväxt som en internationell expansion. Samtidigt kommer Lauve jobba vidare med ledningen av bolaget, och fokusera på marknadsföring och affärsutveckling. Redan under 2018 dubblerade man omsättningen mot föregående år, till 40 miljoner kr. Nu tar man ett större grepp för att utmana, leda och ligga i framkant av utvecklingen av smarta hem.

”Aloud är pionjärer inom branschen och vi välkomnar att de större aktörerna som till exempel Google och Amazon nu är med och utvecklar marknaden och därför öppnar upp nya möjligheter för våra tjänster”, säger Fredrik Lauve, VD på Aloud.