Från Lappland når SESNordic hela världen

Konsultbolaget SESNordic jobbar ifrån en ort som heter Vilhelmina som ligger i södra Lappland. Bolaget är en renodlad fullservicebyrå för tjänster inom sökmotoroptimering, sökstrategier och marknadsföring i sökmotorerna samt webbanalys. Med vardagsrum i norra Sverige har de hela världen som arbetsplats.

Det lilla företaget, med idag 5 st anställda, har hunnit etablerat sig som utbildare och föredragshållare inom ovan nämnda områden och är idag både certifierade av Google samt Google Partner.

rebecca_SES_nordic
Rebecca Hansson, VD, SES Nordic

Hur kom bolaget igång och hur många är ni idag?

Idag är de fem personer verksamma i företaget, har just flyttat till nya, renoverade lokaler och SESNordic söker efter fler medarbetare.

Beslutet grundades på att jag ville utveckla verksamheten, medarbetarna och mig själv på allra bästa sätt. Jag har en ingenjörsexamen i grunden, en bakgrund som teknisk chef på ett av idag världens största digitala marknadsföringsbolag och hade de senaste åren arbetat som verksamhetschef för sökmotormarknadsföring på ett bolag. Jag tyckte att jag hade förutsättningarna. Och skulle det gå illa fick jag väl leva på min man ett tag, skrattar Rebecca.

Vad gör SESNordic unikt?

Det som gör SESNordic unikt är den långa erfarenheten och expertisen som finns i bolaget. Men även att SESNordic riktar sig till små och medelstora företag och erbjuder samma högklassiga expertis och arbetsmetoder som de största aktörerna.

Vi ger små och medelstora företag och organisationer en chans att arbeta strategiskt med sökmotoroptimering och sökmotormarknadsföring.

Vilka är era kunder?

Vi har idag kunder i hela världen och det är små och medelstora företag och organisationer. Många kunder har följt med på min resa, vilket är otroligt givande, och flertalet av de kunder vi arbetar med idag har jag arbetat med i över 12 år.

Vi har också många nya uppdrag sedan starten 2012. Och ofta är det mindre och medelstora företag som är trötta på att de betalar för något och inte vet vad de får. Eller att de betalar för något men har märkt att det inte ger något resultat.

Hur fungerar det att driva SESNordic från Vilhelmina?

Det fungerar alldeles utmärkt. Eftersom vi arbetar med internet och digitalt har det ingen betydelse var vi sitter. Många gånger upplever jag dessutom att kunderna föredrar att ta möten via datorn, det sparar tid och pengar. Givetvis är det både trevligt och nödvändigt att träffas även fysiskt men inte heller det är något problem då vi har direktflyg Vilhelmina – Stockholm med flertalet avgångar både per dag och vecka. Det möjliggör en arbetsdag i Stockholm när det behövs. För mig handlar det även om livskvalitet. Jag tycker om närheten till naturen och närheten mellan arbete och bostad. Sedan går det inte att sticka under stolen med att det också är ekonomiskt fördelaktigt att driva företag i inlandet. Hyror exempelvis är självklart lägre. En årshyra på en ändamålsenlig lokal i Vilhelmina kan enkelt utgöra en månadshyra på motsvarande lokal i en storstadsregion.

Vilka utmaningar står ni inför idag?

Största utmaningen idag är att finna kompetenta medarbetare. Det är en brist i hela landet när det gäller SEO och SEM konsulter på senior nivå och i detta fall vill jag även att de ska komma hit till Vilhelmina. Jag vill bygga ett starkt team här.

Min vision är att SESNordic ska växa, vi ska leverera resultat och våra kunder ska vara riktigt nöjda men SESNordic ska också vara en attraktiv arbetsplats för medarbetare. Målet från början var att växa med en person per år. Idag är vi inne på femte året och vi söker vår sjätte medarbetare. Jag är nöjd med den utvecklingen.

Hur ser framtiden ut?

Framtiden ser ljus ut och det är med stor positivitet och entusiasm jag ser på kommande år. Det händer så fantastiskt mycket i sökbranschen och denna utveckling får vi vara med om. Det är riktigt roligt. Nu närmast ser vi fram emot vår resa till Austin, Texas, för att delta på konferensen Mediapost – OMMA at SXSW i mars. En trevlig resa med hela företaget.