Framtidens video är här – Facebook visar upp video i 360 grader

Facebooks egna kreativa avdelning, The Factory, har nyligen skapat en tre och en halv minuter lång video, som involverat 20 skådespelare och 500 statister på ett av världens mest upptagna platser, New Yorks centralstation. Målet – att visa kapaciteten av en 360-graderskamera.

Tittaren får där tillfälle att tjuvlyssna på en massa samtal och händelser – i imponerande 360 grader. Har du ett VR-set lär upplevelsen bli ännu mer imponerande, då man uttryckligen skapat videon för just de som äger Gear VR eller Oculus Rift.

Den går dock utmärkt att titta på via en vanlig webbläsare eller mobil, fortfarande i fulla 360-grader. Filmen heter Here and Now, och filmades alltså på Grand Central Terminal, som är namnet på New Yorks stora tågstation. Man använde sig av en avancerad prototyp av en 360-graders kamera – något Facebook dock säger inte ska finnas till salu.

Facebook skapade videon då det fortfarande finns rätt få filmer i formatet, och man ville visa upp dess potential. Man hade bara några nätter på sig, med 90 minuters-luckor där man tvingades rigga upp allt på 30 minuter.

Resultatet går att se via denna länk, och är verkligen en snygg upplevelse av något vi förhoppningsvis kommer få se mer av i framtiden.

Läs mer: Facebook och Digitas lanserar live TV-show