Framtidens TV är utan tvekan gratistjänsten Filmon Live TV

Att välja vad du vill titta på, när du vill titta på det och på vilken enhet är idag självklarheter, förutom i TV-världen som styrs av rättigheter. En tjänst som vill förändra hela spelplanen är Filmon Live TV. En gratistjänst som erbjuder över 500 TV-kanaler strömmat över internet.

Och nej, tjänsten är inte en piratvariant. Den är helt laglig och appen finns att ladda ned på bland annat Apple AppStore och Android Playstore. Dock har bolaget bakom tjänsten fått strida i rätten mot TV-kanalerna. Än så länge har bolaget vunnit men rättsfallet prövas nu i högra instanser.

I appen hittar du filmkanaler, nyhetskanaler, sportkanaler, resekanaler och mycket mer. Kan du flera språk får du nytta av dem när du tittar på tyska kanaler, franska kanaler, afrikanska kanaler etc.

Tanken med tjänsten är att den är helt gratis i sitt basutförande och vill du se på kanalerna i hd-kvalitet kostar det 140 kronor i månaden. Om du betalar för tjänsen kan du även spela programmen för att titta på dem senare.

Filmon erbjuder sin egna TV-guide där du kan följa vilka sändningar som pågår.

Att det här är framtidens TV är det ingen tvekan om. Det är bara tidsfråga innan uppstickare som Filmon Live TV brytit ned aktörer som krampaktigt håller kvar i de regionala rättighetsfrågorna.

Tjänsten fungerar så bra som du kan förvänta dig av en modern tjänst. Det är som Netflix fast för Live-TV. Kvalitén på sändningarna är mycket bra och det känns sådär häftigt modernt att ha världens TV-kanaler i fickan.

Om du vill läsa en guide om hur du använder tjänsten har PC För Alla tagit fram en sådan.

Här är Filmons reklamfilm om sin tjänst på Youtube med fightern Rampage Jackson.