Framtidens teknik i fokus på Geek Girl Meetup 2017: Geek Evolution

Lördagen 13 maj är det äntligen dags för nätverket Geek Girl Meetup IF:s riksevent, på A-house i Stockholm. Rikseventet är årets höjdpunkt för föreningen och för nionde året i följd samlas hundratals engagerade geeks och kvinnor för att utforska, peppa och mingla tillsammans. Temat för året är Geek Evolution, med inriktning på framtiden och ny teknik.
Vi rör oss allt snabbare in i framtiden och vi hittar ständigt nya sätt att leva, uppleva världen på och connecta med varandra. Med årets tema Geek Evolution fokuserar vi på ny teknik som artificiell intelligens (AI), virtuell verklighet (VR) och robotics, och träffar kvinnorna som skapar förutsättningarna för vår tids geek evolution.
– Det som en gång var science fiction är idag vår vardag. Med temat Geek Evolution får vi tillfälle att diskutera teknikens nuvarande roll och framtidens möjligheter, säger Sara Fritzon, ordförande för Geek Girl Meetup IF.
Ett urval av årets talare
Anita Sarkeesian: kanadensisk-amerikansk mediekritiker, hyllad för videobloggen Feminist Frequency och uppmärksammad för debatten om näthat och kvinnofientlighet i populärkultur.
Claudia Olsson: framtidsanalytiker, driver företaget Exponential. Nyligen utnämnd till “ung global ledare” av World Economic Forum. Hennes föreläsning handlar om hur exponentiell teknikutveckling påverkar våra företag och vårt samhälle.
Cecilia Beck-Friis: vd och en av grundarna till VR-företaget Rayvr. “Från förändring till förnyelse”, om resan från en spaning till ett nytt bolag, om fantastiska användarupplevelser som skapas av virtuell verklighet.
Anne Håkansson: AI-forskare och docent vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Hon kommer att prata om vad artificiell intelligens innebär för framtiden, samhället och jobben.
Siduri Poli: teknikexpert och medgrundare till demokratiseringsinitiativet Changers Hub som hjälper unga vuxna i Stockholms ytterstad att förverkliga sina idéer. “Så skapar vi en inkluderande framtid”
Om Geek Girl Meetup Ideella Förening
Geek Girl Meetup Ideella Förening arbetar aktivt med att skapa och lyfta kvinnliga förebilder inom IT-branschen. Vårt mål är att skapa ett brett nätverk inom bland annat IT, spel och startup-världen. Och att ha kul såklart! Vi gör detta genom att låta våra medlemmar dela med sig av kunskap till andra. Vi som jobbar med Geek Girl Meetup IF gör det på vår fritid för att det är roligt och för att vi är övertygade om att det behövs. Varje år arrangerar vi en konferens i Stockholm och håller också i nätverksträffar. Förutom många lokala initiativ runtom i Sverige så finns även Geek Girl Mini för barn, Geek Girl+ för kvinnor över 40 år.