Expressen söker framtidens medieanalytiker

Hjälp Expressen att bli Sveriges ledande mediehus!

Expressen är Sveriges snabbast växande nyhetssajt och satsar stenhårt på att även bli den största. I denna digitala satsning behöver vi ytterligare en annonsanalytiker. Analytikern ingår i Expressens analysteam med visionen att vara den ledande analysavdelningen inom mediesverige. Vi är ett team på sex personer som jobbar med webbanalys, marknadsundersökningar, analys av tidningsförsäljningen och sociala medier, CRM och digital samt tryckt annonsanalys. Som analytiker på Expressen kommer du att utvecklas inom dessa områden för att bli framtidens medieanalytiker.

Arbetsuppgifter

Försäljning av annonser blir mer och mer komplex och affärer grundar sig på datadrivna beslut. Som annonsanalytiker driver du försäljning av mediehuset Expressen med hjälp av statistisk data. I arbetet hjälper du framför allt vår säljkår att ta fram argument till varför kunden ska annonsera hos Expressen, med hjälp av Sifo Orvesto. Du kommer också aktivt jobba med att hitta leads (potentiella kunder) för att bidra till företagets nykundsförsäljning. Du kommer även att arbeta med uppföljning av tryckta samt digitala annonser, samt driva utvecklingsprojekt om hur vi på bästa sätt kan mäta och följa upp annonsnyttan för våra kunder.

I arbetsuppgifterna ingår:

• Hjälpa säljkåren med målgrupps- och räckviddsfrågor
• Hitta och förmedla leads till säljkåren med hjälp av Sifo RM
• Ta fram starka kundcase som visar hur kundens målgrupp nås inom hela mediehuset Expressen
• Ansvara för kampanjuppföljning av digitala samt tryckta annonser
• Ta fram webbdata på läsarnas beteende på våra sajter och appar
• Hjälpa till med tekniska projekt för att bättre följa upp den digitala annonsnyttan för våra kunder

Tjänsten är en rekrytering med start omgående.

Vem är du?

Vi söker dig med lämplig akademisk bakgrund för tjänsten, gärna civilingenjör, civilekonom eller annan relevant högskoleexamen. Du har dokumenterade kunskaper inom statistik samt goda kunskaper av MS Office och är en avancerad användare av framför allt Excel.

Du har en stor analytisk förmåga och ett intresse för försäljning och affärsmöjligheter. När du jobbar är du självgående med en stark egen motivation och vilja att utvecklas. Vi ser också att du är initiativrik och nyfiken med ett stort intresse för digitala medier.

Om jobbet

Region: Stockholm i Stockholms län
Arbetstid / Varaktighet: Heltid
Lön / Förmåner: Fast månadslön
Kontaktpersoner: Claudia Ullreich Engmer (Rekryterare), 0734 34 64 56

> Länk till rekryteringen