Framtidens lokal-TV kan flytta in i din mobila plattform

Alltfler överger traditionella TV-tjänster för online-TV. En nackdel med dessa kan emellertid vara bristen på lokala, ”små” nyheter. En lösning på detta kan vara att flytta in nyheterna i användarens mobil eller platta.

Läs mer: Online-TV och linjär-TV är nu lika stora

I USA lanserades nyligen en ny tjänst, NewsON, tillgänglig för Android, iOS eller Roku. Denna nya app ska leverera ”on-demand”, livestreamade nyheter för användaren, med nyheter från olika TV-stationer i närheten. På så sätt ska man kunna välja att ta en titt på det lokala vädret eller se de senaste reportagen om stadens fotbollslag utan att behöva sitta framför en TV-apparat.

Är man specifikt intresserad av just väder- eller sportsändningarna så kan man även spola fram till valda segment via en tidslinjefunktion. Tjänsten har även vissa interaktiva element, såsom möjligheten att tweeta om nyheterna i realtid.

NewsON är gratis för användarna, men vill dra in pengar genom reklam och avtal med TV-stationer.

Om detta är framtiden återstår att se, men i en tid där Online-tittande ökar och traditionella medier jobbar i uppförsbacke så kan detta vara en möjlighet för små, lokala medieföretag att lättare nå ut till sina tittare.