Fotoappen Snapchat är nu också en videoapp

Vi har tidigare skrivit om att Snapchat nu har noterat hela 10 miljarder videovisningar varje dag. Appen som började som en yngre och knäppare meddelande- och fotoapp har nu blivit en veritabel videogruva. Men har man verkligen “krossat” Facebook?

Läs mer: Tio miljarder visade videos på Snapchat dagligen – så utmanar man Facebook

Många källor har skrivit om att Snapchats nyligen publicerade siffror skulle “krossa” Facebooks videotittare, som i november månad räknade kring 8 miljarder visningar. Många missar dock att dessa siffror – som ju är några månader gamla – räknas på olika sätt.

Vidare så är Snapchats videos alltid tio sekunder långa – detta är högsta tillåtna “taket” för en video. En “Snap-storm” är exempelvis en mängd korta videosnuttar som “sys ihop” i Snapchat-användarens tråd (Story) utav hens vänner.

Sådana Video-baserade snapstormar, tillsammans med tio-sekundersregeln, kan onekligen driva upp mängden visningar på ett lättare sätt än Facebook, där videoklippen vanligtvis är längre och inte genererar några stormar.

Läs mer: Majoriteten användare ser inte fram emot Facebooks Live Video

Slutligen så väntar alla fortfarande på att se facit på hårdlanseringen av Facebook Live – hur många fler visningar kan lanseringen (som många verkat missa…) genererat?