Försiktig optimism kring Twitters modifierade nyhetsflöde

För någon månad sedan annonserade Twitter sitt nya flöde, baserat på algoritmer snarare än kronologiska realtidsuppdateringar. “Twitterstormen” och motståndet var ett faktum. Ändå tycks få användare ha valt bort den nya funktionen.

Det är förstås något tidigt att tala om framgång ännu – det först de senaste dagarna som den nya algoritmen verkligen nått majoriteten av användarna. Men Twitter själva konstaterar att endast ett fåtal användare har gått tillbaka till det “gamla” flödet, något man tolkar som ett gott mottagande av reformen.

Läs mer: Ingen ökning av antalet tecken på Twitter

Att stänga av funktionen är rätt enkelt, och kan göras via inställningarna på ens Twittersida, så det bör (gissningsvis) inte vara en fråga om att det är för krångligt för gemene användare. Det kan också vara så att de flesta helt enkelt vill prova på och se hur det nya flödet känns.

Twitter har som bekant en del problem just nu, med sjunkande antal användare och svårigheter med att förnya plattformen. Att ändra i ett av Twitters kännetecken, realtidsflödet, kan vara ett steg i rätt riktning, eller tecken på desperation. Det återstår att se.