“Försäljning via e-post ökat med cirka 70 procent det senaste halvåret”

APSIS har varit en del av KitchenTimes automatiseringsprocess sedan ett år tillbaka och nu väljer man att fördjupa samarbetet för att därmed automatisera ännu fler arbetsflöden, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet skrivs efter att företagets försäljning via e-post ökat med cirka 70 procent det senaste halvåret. KitchenTime satsar nu på en mer omfattande lösning kring automatiserad marknadsföring genom APSIS.

Förra året förvärvades även den svenska möbel- och inredningssajten Confident Living och i samband med detta storsatsade företaget på ett automatiserat robotlager – en investering som tredubblat deras kapacitet.

Men det är alltså inte bara automatisering av lager- och orderhantering som företaget valt att satsa på. Företagets nästa steg är att automatisera specifika delar av marknadsavdelningen i syfte att öka försäljningen genom mer personliga erbjudanden för kunderna.

– Att vi valde APSIS beror på att vi får lokal rådgivning och en nära uppföljning under projektets gång. Vi satsar hårt på automatisering för ökad lönsamhet och vidare internationell expansion och där är APSIS en viktig partner att ha med på resan, säger Joel Falck, vd och medgrundare av KitchenTime.

Goran Govorcinovic, säljansvarig på APSIS i Stockholm, kommenterar samarbetet:

– Marketing Automation fungerar inte utan en ordentlig strategi för hur tekniken ska användas. APSIS kan erbjuda båda delarna vilket gör att vi ser ett förnyat förtroende bland flera viktiga e-handelsspelare, inte minst i KitchenTime som har en fantastisk tillväxtresa både bakom och framför sig.