Förra veckans snackisar på Dagensanalys.se!

Årets första vecka är bakom oss! Trots vinterlov så tog många av er sig tiden att surfa in på vår sida för att läsa om spännande saker som mobbande chefer, internetvanor och dyraste googlingen.
Det är dyrt att betala för sökningar på Google, något som visas av listan över Sveriges dyraste sökord. Att flera av sökorden är relaterade till låneföretag är kanske inte så konstigt, men listan toppas ändå av andra (något dystrare) sökord som kanske inte känns lika självklara.
När vi ändå är inne på listor så kan det vara intressant att ta en titt på listan över de populäraste sajterna under 2016 års sista vecka. The Pirate Bay – sajten som många dödförklarat hundratals gånger, i synnerhet efter rättegångarna – lever till exempel fortfarande i allra högsta grad.
Några av toppnamnen på listan var Expressen och Aftonbladet, så det är kanske inte konstigt att många av våra läsare ville veta mer om våra spekulationer som pekar på att Expressen kommer gå om Aftonbladet innan årets slut Kommer Bonniers satsningar alltså att ge resultat?
Det här med onlinetidningar kan såklart få många att tro att det är enkelt att starta en egen tidning. Men ska man gå med vinst så krävs det stora fickor, och man måste vara redo att gå med miljonförluster. Inte ens de stora stjärnorna på onlinehimlen kan undvika detta!
Reklamintäkterna är såklart den viktigaste inkomstkällan online, men de som läser vår sida regelbundet vet att det också kan vara en svår konst. Många vill därför veta mer om hur olika generationer tar del av användargenererat innehåll och 10 tips på hur beteendevetenskap kan få fart på onlineannonseringen.
När vi ändå är inne på forskning så var det många som ville veta mer om den senaste forskningen kring chefernas mobbning av de mest talangfulla medarbetarna. Förhoppningsvis så var det inte många av er som kände igen er!
Med detta så tar vi tag i ännu en vecka!