Företagsloggan som anpassar sitt utseende för varje person

I en tid då man talar om att anpassa marknadsföringen på så individuell basis som möjligt vinner kanske det brasilianska Telekomföretaget. Deras logga reagerar nämligen på ljud och ändrar sitt utseende beroende på vem som talar till den.

Wolff Olins, designföretaget bakom loggan, säger att de har “utvecklat en interaktiv approach till identitet, och har experimenterat med ljud- och beröringsaktivering, så att det ska finnas så många variationer av Oi-loggan som det finns interagerande användare”.

Läs mer: Kommer dataspel och verklighet att flyta ihop – ja, kanske

Mjukvaran (från designstudion Onformative) låter människor använda ljud (tal, musik eller annat) animera Oi-loggan och kan sedan spara sitt “unika” utseende. Ja, om man nu kan kalla en amöba-blobba unik, men det kanske man kan?

Oi vill vara lite mer anpassat till en yngre publik, och Wolff Ollins har tagit sig an uppgiften genom att “hotta upp” loggan med mer färger och energi – med tanken på den Snapchat och Instagram-generationerna.

“Designat för en öppen, digital värld där alla kan vara en kreatör och där individualitet räknas, så är Oi-märket något mer än bara ett statiskt emblem. [D]en är nu ett levande, andades väsen som svarar på sin omgivning och de ständigt föränderliga behoven hos deras kunder”, säger Wolff Ollins.

Eller så är den en färglad amöba. Kul är det i vilket fall – nedan kan ni spana in videon kring hur det hela har skapats:

Making the Oi logo generator from Wolff Olins on Vimeo.