Företag satsar på Sök, Sociala medier och Video

Allt fler företag väljer att investera sin marknadsbudget på Sök, Video och Sociala medier. Nu har det kommit ut en rapport som visar hur företag prioriterar alla marknadskanaler och plattformar. Mycket intressant läsning för dig som planerar höstens aktiviteter.

Bakom kartläggningen finner vi företaget HubSpot som har e plattform för att just hantera inbound marketing. De har frågar 6200 respondenter i 99 länder om hur de prioriterar olika marknadskanaler och plattformar.

“Årets State of Inbound-rapport visar att marknadsföring har genomgått en dramatisk förändring det senaste decenniet. Det är anmärkningsvärt att bara en femtedel av företag nu anser att tidigare självklara metoder som kallringning och störande reklam är bästa tillvägagångssättet för att nå sina målgrupper. Det är väldigt kul att se att så många företag i olika branscher drar fördelar från inbound marketing i form av mindre kostnader, bättre mätbarhet och stadigare tillväxt,”säger Susanne Rönnqvist Ahmadi, VP International Marketing på HubSpot.

Rapporten avslöjar att 75 procent av företag i Europa siktar just på inbound marknadsföring och av dem är det 75 procent som anser att just inbound är en effektiv form av marknadsföring.

Den viktigaste prioriteringen just nu är att:

 1. Converting contacts/leads to customers
 2. Grow traffic to website
 3. Increasing revenue derived from existing customers
 4. Proving the ROI of our marketing activities
 5. Sales enablement
 6. Reducing the cost of contacts/leads/customer acquisition

Sökordsoptimering dominerar

Vid en nedbrytning av vilken typ av inbound marketing som företagen främst kommer att prioritera under det kommande året ligger sökordsoptimering (SEO) i topp på 58 procent. På plats nummer två kommer blogginlägg med 52 procent, följt av marketing automation på 48 procent.

Här är de viktigaste insatserna för deras inbound marknadsföring:

 1. Growing SEO/organic presence
 2. Blog content creation
 3. Marketing automation
 4. Content distribution / amplification
 5. Interactive content creation
 6. Longform (Ebooks, whitepapers) / visual content creation
 7. Visual content creation
 8. Online tools
 9. Product how-to videos
 10. Webinars
 11. Freemium trials

Ökade investeringar i videokanaler

På frågan vilka kanaler företagen planerar att investera i för spridning av sitt innehåll hamnar video i topp. Youtube ligger högst på listan (45 procent planerar att annonsera på plattformen under det kommande året). Även Instagram och Facebook video hamnar högt upp, med 42 respektive 40 procent.

Plattformarna som marknadsförare prioriterar:

 1. YouTube
 2. Professional Networks (LinkedIn)
 3. Facebook video
 4. Instagram
 5. Messaging apps (Whatsapp, Facebook Messenger, etc)
 6. Podcasts
 7. Snapchat
 8. Medium
 9. Slack

Här kan du själv ladda ned och läsa rapporten State of Inbound Marketing som är ganska lång. Du behöver också ange epost och annan företagsinformation.