Förarlösa bilar har fått grönt ljus i England och med det följer nya exponeringar

Det är blir mycket häftigt att få se förarlösa bilar på riktigt. England har just klubbat igenom att låta dessa framtidsbilar på ta plats på gatorna. De som kommer att få mest nytta av dem är bland annat handikappade som idag inte själva kan transportera sig från A till B.

Engelska transportministern som står bakom beslutet säger ” have a vision of the school-run driverless car where you wave your children off to school and they come back at 3.30.”

En annan möjlighet som kommer med dessa bilar är reklamen som kan drapera dem. Vi lär få se en vardag där förarlösa bilar sponsrade av varumärken som ICA, Coca Cola och Red Bull kör omkring. Eftersom bilen själv hanterar körningen kan passagerarna ta det lugnt och titta på TV eller använda internet. Tänk vad många nya fria minuter som vi får med tusentals konsumenter när de kan ägna sig åt annat än att stirra på vägen.

Här är en till video som förklarar ännu mer. Det här är en TED talk som berättar om bakgrunden, visionen och hur vi kommer att tänka i framtiden (eller rätt så snart faktiskt).