För att sammanfatta blev det ett nyhetsbrev

Några webbplatser skickar ut nyhetsbrev för att fånga upp fler läsare och driva innehåll medan andra har för mycket innehåll och behöver hjälpa läsare att få en sammanfattning. Något i stil med det senare gäller för Reddit som säger att de vill guida till sitt innehåll med sitt nyhetsbrev.

Reddit är den amerikanska varianten av vår egen Flashback där medlemmar skriver inlägg i ett gigantiskt forum som har över 50 kategorier.

Förra året hade Reddit över 70 miljarder sidvisningar och med den enorma trafiken kan en enda länk skapa en så kallad Reddit-effekt. Det händer när någon på Reddit länkar till en sajt som blir så överbelastad av trafik att den ibland går ned.

För att hantera allt innehåll och speciellt hjälpa nya besökare till Reddit har gänget bakom sajten lanserat ett nyhetsbrev. Med den ska de guida läsare till nytt innehåll som de bedömer är intressant. Sajter eller händelser som hamnar i nyhetsbrevet kommer att få känna av den berömda Reddit-effekten. Undrar hur vi kan få dem att länka till Dagensanalys.se?

“Content surfaced and created by redditors sets the global agenda every day, This new approach is another example of getting in front of new audiences while re-engaging existing ones via new channels.” sa Alexis Ohanian som är medgrundare av Reddit om deras nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer att skickas ut varje söndag och heter Upvoted Weekly.