Fokus på kundplattform under DIG Stockholm

Igår bjöd Cruxmore in till sin första Digital Intelligence Gathering där ett 50-tal personer samlats för att lyssna till talarnas tankar kring hur man kan använda data för att skapa bättre kundupplevelser.

Cruxmores VD Fredrik Arnarp inledde eftermiddagen med att beskriva vilka fördelar du kan få av att använda dig av en Customer Data Platform i ditt arbete med dina kunder. Därefter tog talare från såväl Cruxmore som deras partners Tealium och Adobe vid och vidgade bilden kring vad en sådan kundplattform innebär, hur du kan implementera den samt vilket värde du kan få ut av den i din kontakt med dina kunder.

I grova drag handlar det om att samla all data du har om din kund, inklusive alla interaktioner, i en och samma plattform för att ha som bas när du sedan är i kontakt med kunden. Det handlar både om att välja datakällor, men även att koppla ihop olika kund-id som olika system tillskriver för att du ska kunna identifiera kunden oavsett i vilken kanal ni har en kontakt. I slutänden handlar det sedan om att skapa aktiviteter baserat på interaktionen, vilket kan innebära att exempelvis starta eller stoppa en mailkampanj beroende på vad kunden gör i interaktionen.

Dagen avslutades med att internetentreprenören Beata Wickbom delgav sin syn kring ledarskapet i en digital transformation.

Vi passade även på att få en kort pratstund med VDn Fredrik Arnarp om vad dagen går ut på, och lite om Cruxmore och vad de sysslar med (klicka på i bilden ovan).

Några bilder: