FN tar fram en egen app

Förenta Nationerna tar nu steget ut i de sociala medieapparnas värld. Förhoppningen med detta är att hjälpa “millennials” och andra runt om i världen på att hålla koll på regeringar och bättre förstå utmaningarna kring internationell regeringsorganisering.

Enligt Aaron Sherinan, kommunikationsansvarig på “U.N. Foundation” så ska appen en del av en större idé kring att teknologi både kan vara en “vakthund” och ett sätt att “röra flocken framåt”.

“Regeringar har lovat att de ska lägga pengar på att bekämpa fattigdom och hunger, och förbättra utbildning och hälsa”, säger han och konstaterar att “appen kommer att vara ett sätt på vilken man ska hålla dessa regeringar ansvariga”.

Appen har skapats i samarbete med Project Everyone, on global ideell organisation. För att öka medvetenheten kring appen så har organisationen tillsammans med ett antal partners skapat en del kortfilmer som ska visas i samband med olika evenemang och på sociala medier.

Bland dessa “promoters” märks den teckande varianten av Mr. Bean, och andra karaktärer som FN tror kan få gehör och kännas igen av en yngre publik. Du kan spana in dem själv nedan: