FlowNetwork och Smartclip i samarbete kring riksannonsering för webb-tv

Nu inleder FlowNetwork ett samarbete med Smartclip gällande försäljning av videoannonser på riksnivå via desktop och mobila enheter på de tidningssajter som är anslutna till FlowNetwork.

FlowNetwork, som levererar innehåll och teknik för webb-tv till några av landets största lokala och regionala morgontidningar, når ut till en stor del av Sveriges online population. Innehållet omfattar långfilmer, dokumentärer och egenproducerat material, exempelvis talkshowen ”I särklass med Niklas”. Dessutom erbjuds dagliga ekonominyheter från EFN. Under hösten 2015 sändes även matcher från både La Liga och Serie A.

”Vi är glada över samarbetet med Smartclip som är en oberoende och marknadsledande aktör när det gäller riksannonsering för online video. Med Smartclips track record från flera andra ledande medier i det här segmentet hoppas vi kunna ta ett ytterligare kliv i försäljningsarbetet och öka både våra och tidningarnas intäkter”, kommenterar Flow Networks nytillträdde vd, Michael Porseryd.

”FlowNetwork är en spännande partner för oss på Smartclip och adderar såväl räckvidd som kvalitativt innehåll distribuerat i ett nätverk av premium sajter till vår annonsplattform. Flows grundläggande idé att försöka sänka den höga tröskeln för publicister att skapa intäkter på video genom att leverera en färdig lösning från infrastruktur till innehåll, blir en bra match med det vi gör i fråga om annonsförsäljning och annonsteknik” säger Jonas Rundgren, affärsutvecklingschef på Smartclip i Norra Europa.

Samarbetet tar sin början under mars månad mot tidningarna vars sajter som i dag är anslutna till FlowNetwork: Norrköpings Tidningar, Göteborgs-Posten, Corren, NSD, UNT, Norran, Norrbottens-Kuriren, Folkbladet, Gotlands Tidningar, Gotlands Allehanda, Motala & Vadstena Tidning, Piteå-Tidningen, Västerviks-Tidningen samt Norran.