Flowbox får Visma som kund

Startupbolaget Flowbox hjälper e-handelsföretag att använda sina kunders social media-innehåll i sin marknadsföring och försäljning har fått Visma som kund.

Flowbox, som grundades 2016, har idag 285 kunder i åtta länder. Bland svenska kunderna finns NA-KD, Ideal of Sweden, Hermine Hold, Footway, Gina Tricot och Indiska.

Framgångsrik e-handel behöver innehåll som engagerar och där är UGC är ett starkt tillväxtområde. Allt fler e-handelsföretag inser värdet av att använda kundernas egna innehåll för att stärka kundupplevelsen. Efter en utvärdering av de främsta UGC-plattformarna på marknaden fastnade vi för Flowbox som imponerade oss med både sitt team och sin produkt, säger Chris Kershaw, Sverigechef på Visma Digital Commerce (höger i bild).

Varumärken får allt svårare att konkurrera med produkt och pris vilket gör kundupplevelsen allt viktigare. Enligt analysföretaget Gartner kommer kundupplevelsen att vara den främsta konkurrensfördelen för nio av tio företag 2020. I näthandeln får innehållet en allt större roll och det är just detta Flowbox fokuserar på. Genom att samla in autentiskt innehåll från riktiga människor skapar vi en köpupplevelse som är mer genuin och därför mer engagerande, säger Marcus Carloni, vd på Flowbox (vänster i bild).