Fling är nästa succéapp som du ska ha koll på

Nya appen Fling tillåter användare att skicka 50 bilder till olika människor runt om i världen, anonymt. Appen växer lavinartat och kan bli vår nästa Snapchat värderad till miljarder kronor.

Föreställ dig att du tar en bild på dig själv, rullar ihop den, stoppar ner den i en glasflaska och kastar den ut i havet. Ungefär så fungerar den nya appen Fling. Bilderna skickas helt slumpmässigt och anonymt till andra som har samma app. Ingen information ges förutom vilket land man är i och vilket namn man har valt att skriva in. Mottagaren kan sedan välja att skicka tillbaka en bild eller text i ett privat samtal, men är inget krav.

fling5

Snapchat har länge varit den dominerande appen för anonymt skickande av bilder men får nu konkurrens av nya Fling som har sedan den lanserats, klättrat in i top 100 på Itunes med över 2 miljoner användare.

Jag har själv använt denna app i några veckor. Det som jag gillar med den är att jag inte behöver skicka några bilder, utan kan istället bara ta emot och få mig ett gott skratt. Bilderna som jag har mottagit har kommit från hela världen, bara idag har jag fått bilder från länder så som: Tyskland, Nederländerna, USA, Indien och Australien.

fling6

Nackdelen med konceptet är dock att man alltid är beredd på det värsta, vad som helst kan skickas till mig, när som helst. Som tur är så har alla bilder som jag mottagit varit för det mesta “normala” men det är antagligen bara en tidsfråga tills man får något man kanske inte är beredd på.

fling1

Appen kan laddas ner för alla smartmobiler och är helt gratis.

Förutom bilder, finns möjligheten till att skicka meddelanden och korta filmer. Jag vill också tillägga att allting som skickas och mottages inte raderas efter en viss tid som de gör med Snapchat.

fling2